UUTISET

19.1.2024 Mäykkypentusista 7 viikon kuvat päivitetty omalle sivulleen

Nettisivujen päivitys on ollut nykyisin hyvin satunnaista, koska sosiaalisen median kanavia on niin näppärä päivittää noin vain reaaliajassa kännykällä vs. istahtaa tietokoneen eteen, ladata kuvat ja päivittää nettisivua...

Mahdollisten pentueiden kuulumisia siis pääsee parhaiten seuraamaan Ristilän kennelin Facebook-sivulta tai uunituoreelta Instagram-sivulta.

Toki tännekin yritetään edelleen "kohokohtia" ja pentueita päivitellä.

Linkki Facebookkiin

Linkki Instagramiin


13.1.2024

28.11.2023 meille syntyi karkeakarvainen mäyräkoirapentue yhdistelmästä FI KVA-A Ristilän Wertti - Ristilän Hulda Extreme. Pentueessa on 4 narttua ja 4 urosta. Pentue on hyvin tasainen muutenkin kuin sukupuolijakauman osalta.

Pennut ovat luovutusikäisiä 16.1.2024 alkaen. Pentueen kuvia löytyy kennelin Facebook-sivulta sekä Instagram-sivulta kuten myös täältä.

Kuvassa poseeraavat "Ahti" (Ristilän Double Sunlover, vasemmalla) sekä "Tahvo" (Ristilän Double Starchaser) ovat matkanneet omiin harrastaviin koteihin. Tästä pentueesta ei kasvattajalle narttupentua saatu... Mutta josko tärppäisi sijoitusnarttu Hilman kohdalla vielä tänä syksynä. Hilma on astutettu 1.7.2023 Kulteen Baronilla.

Linkki yhdistelmään Koiranetissä

Astutuksesta on nyt nelisen viikkoa ja alkaa vaikuttaa siltä, että pieniä olisi syksyllä luvassa. Hilma asuu sijoituskodissa Kauhajoella, mutta tulee kasvattajan luo pari viikkoa ennen synnytysajankohtaa. Mikäli kaikki menee hyvin, pennut syntyvät elo-syyskuun vaihteessa ja ovat luovutuksessa lokakuun puolen välin paikkeilla.


Luvassa on siis aktiivisia harrastuskoiria aktiivisiin koteihin. Pentuja ei myydä ainoastaan seurakoiran ja lenkkikaverin rooliin.

Mikäli olet vailla harrastuskaveria metsälle, harrastuksiin tai työkoiraksi, ota yhteyttä mieluiten sähköpostilla: johanna.eloranta@elisanet.fi

Mikäli pentuja tulee, narttupentu saatetaan myös sijoittaa harrastavaan kotiin 100km:n säteelle Kankaanpäästä.

**

EDIT! Hilma ei ollut tiine vaikka sijoituskodissa niin kovasti sitä toivottiin. Uusi yritys alkuvuoden 2024 juoksuihin.

Kesän ja alkusyksyn aikana on kuulunut mukavia niin mäyräkoira, labbis kuin jämtirintamallakin. Noutajille on saatu runsaasti noutoja, mäykyille pitkiä ajoja ja kaatoja, jämtien osalta metsästyskausi on juuri alkamassa todenteolla. Kasvattajat kiittävät kuvista ja tarinoista, joita omistajilta on tullut!

Tämä kasvattaja koittaa ottaa itseään niskasta kiinni ja päivittää myös nettisivuja hieman aktiivisemmin :D Kannattaa myös kurkata Facebook-sivua, sieltäkin toisinaan tapahtumia on bongattavissa.

Uusi valiokin on saatu, mäykky Ristilän Woltti saavutti kolmannella VOI-kokeellaan FI JVA-arvon, upeilla pisteillä! Hienosti mejä-kokeissa on sujunut myös labbis-sisaruksilla Ristilän Mystery Man (Sepe)ja Ristilän Miss Moneypenny (Nuppu). Sepe siirtyi voittajaluokkaan, Nuppu onkin jo valio.

Mäykyistä Ristilän Wertti oli mäyräkoirien ajokoiden pm-kisassa toinen pistein MÄAJ1 80,5p. Heti seuravaana päivänä uusi startti tuloksella MÄAJ1 71,00p, joka riitti kolmanteen sijaan. Harmillisesti lohkossa ei sitten onni ollut myöden.

Ristilän Next Level eli Ukko suoritti taipparit noin vain! NOU1 Joensuusta 23.7.2022 plakkarissa. Pääsylippu noutajien kokeisiin on siis plakkarissa. Ukko käväisi myös labbisten derby&mestaruus -viikonlopussa väläyttelemässä taitojaan. Sisarustenkin toimesta taipparisuorituksia kokeiltiin, paremmalla onnella seuraavalla kertaa.

(Kuvassa Ukko)


19.2.2022 Hurjat hirvikoiravauvat luovutusiässä. Eläinlääkärintarkastuksessa ei löytynyt huomautettavaa, kaikinpuolin tasainen, tasakokoinen ja tasaluonteinen porukka.

D-pennut löytyvät tietysti myös rekisteristä jo:

Lisää uusia kuvia pentujen omalta sivulla


Näyttäisi siltä, että kaksi pentua vailla ehdottoman aktiivista, kokeissa käyttävää kotia. Kysy lisää p. 0443244436 tai sähköpostilla johanna.eloranta@elisanet.fi

30.1.2022 jämtlanninpystykorvapentue kohta viiden viikon ikäinen! Yhdistelmä FI KVA FI MVA Högsnårets Härje - FI KVA Ristilän Andrina https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx... . Pentueessa kaikki uroksia, joten valitettavasti emme saaneet itsellemme narttua, mutta tällaista kasvatus on...aina ei onnistu ja ehkä tämä asia on siitä vähemmän tärkeästä päästä terveysasioiden ym. rinnalla -tyytyväinen saa olla että synnytys meni hyvin ja emo toipui nopeasti, vaikka ikääkin jo on ensisynnyttäjäksi. Viisikko on erittäin tasainen, painot nousee hyvin tasaista tahtia, ei kravatteja, tässä kohtaa kaikilla kivekset laskeutuneet, eikä purennoissakaan moittimista. Madotettu kahdesti kolmas vielä 6 viikon kohdalla. Seuraavaksi pennut saavat sirut niskaansa ja ennen luovutusta käyvät vielä eläinlääkärin tarkastuksessa.

Pennut myydään vain aktiivisiin, kokeissa käyttäviin koteihin.

Muutamia kuvia löytyy pentujen omalta sivulta.

Koetuloksia syksyltä

Ristilän Xena ajoi 11.12. Korsnäsissä MÄAJ1 62,67p.Ristilän Sammy ajoi 20.11.2021 Forsassa MÄAJ1 65,33p.
Ristilän Waltti ajoi Raaseporissa 26.11 MÄJ1 65,33p. ja toistamiseen Raaseporin kokeessa 10.12 MÄAJ 1 75,50p.
Ristilän Wertti ajoi Ahlaisissa 30.10. MÄAJ1 80,50p. + KP voittaen kokeenRistilän Solano ajoi Ahlaisissa 30.10. MÄAJ1 72,17p Ristilän Wertti ajoi Sastamalassa 25.9 MÄAJ1 74,83pRistilän Sabriina ajoi Loimaalla 11.9. MÄAJ1 73,50p.
Lisäksi kokeessa tuloksekkaasti kävi myös
Ristilän Bongo Kauhajoella 6.10. haukkuen HIRV1 86p.

Näyttelytuloksia:

Vesilahti rn 7.8
Labradorinnoutaja Ristilän Made in Heaven "Nuppu" AVO ERI AVK3, tuomari Pekka Teini

Närpiö rn 14.8.
Kk-mäyräkoira Ristilän Woltti "Alvar" AVO EH AVK2, tuomari Juha Lehtinen

Elonäyttely / Mynämäki KR 15.8.
Ristilän Sabriina "Kaja" AVO EH AVK2, tuomari Anita Al-Bachy

Yläkuvassa Alvar, alempana Nuppu.

Kausikin on saatu taas kyyhkyllä käyntiin, pikkukuvassa Seri.

Näyttelysaralla on ollut viime aikoina hieman hiljaista, mutta ennen metsästyskauden alkua sieläkin on tullut pyörähdettyä.

Pori KV näyttelyssä 1.8. käväisi mäykyt Heta ja Hilkka. Heta (Ristilän Hulda Extreme, 13kk) tuloksella ERI SA JUK 1 PN4 VASERT ja Hilkka (Ristilän Zaida 10kk) tuloksella EH JUK4. Tuomari Erica Pettersson.

Myös Nuppu (Ristilän Moneypenny) käväisi labradorien pääerikoisnäyttelyssä Riihimäellä 17.7. Saaliina avoimen luokan EH. Tuomarina Matija Ficko.


Ylemmässä kuvassa Heta, alemmassa Hilkka.


Nuppu, eli Ristilän Miss Moneypenny valioitui 22.5 Parkanon MEJÄ-kokeessa, jossa pistesaalis VOI1 45p. Edeltävä tulos myös Parkanosta 8.5, jolloin hienot VOI1 49p. Muut tulokset olikin nuuskuteltu jo viime vuoden puolella. Nuppu ja sisarukset täyttävät 13.6 2 vuotta, joten hienoja tuloksia nuorelle koiralle. Kasvattajat onnittelevat!

Kuva: Studio Karling.

Suuri persoona on poissa. Joski ehti juuri täyttää 10 vuotta, pää ja kroppa olivat kuin nuorella koiralla, mutta Joskin kohtaloksi koitui räjähdysmäisesti suurentunut kasvain, jonka leikkaaminen ei ollut mahdollista. Kuvassa Joskin viimeiseksi jäänyt hirvi viime syksyltä ja viimeinen kuva kotopihasta ennen lähtöä Tampereen Veteriin pääsiäislauantaina. Samaan paikkaan, jossa Joskin murtunut etujalka operoitiin 9kk ikäisenä. Paljon on yhdessä koettu, muistot elävät...

Ristilän Sabriina eli Kaja 22.12. kolmannessa kokeessa, josta kolmas MÄAJ1 pistein 86+kp. KVA-A arvon saa laittaa hakuun, kunhan näyttelytulos hankittu. Onnittelut omistajalle!

Ristilän Fresita

Syksyn aikana on saatu koetuloksia MÄAJ ja HIRV-puolella, vaikka koronatilanne sekä susitilanne ovat vaikuttaneet osallistumismahdollisuuksiin eri puolilla Suomea. Saalista on kuitenkin metsällä saatu karhusta villisikaan ja kaikkea siltä väliltä. Kuvassa Keski-Uudenmaan Mäyräkoirien Kerhon Mestari vuosimallia 2020, Ristilän Fresita.

FI KVA Ristilän Amortico, eli Ruuti on jo konkari sikahommissa. Ei ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen possu tälle koiralle!

1.11.2020 Taikan ja Vertin (FI KVA-A Bedlam Kesäyön Taika & FI KVA-A Löytöhaukun Vertti) pennut ovat pian 6 viikon ikäisiä. Kyllä täällä varpaillaan on oltu kesän koettelemuksen jälkeen, mutta tällä kertaa kaikki meni hyvin. Kaikki pennut varattu.

Pennut pääsivät ensimmäistä kertaa "retkelle" jossa ihmeteltävää riitti :) Mukana oli myös orpo"isosisko" Heta. Kuvia löytyy täältä

31.11.2020 Näin kävi sitten Ristilän Anikalle. Muutamaa päivää aiemmin narttujen piirinkisan voitto ja paikka lohkoon, sitten kävi hirvimetsällä näin. "Paukusta" kehkeytyi myös erinomainen karhutyöskentelijä, varmasti tämä syksy oli koiran parhain. Osanotot omistajalle.

Myös mäyräkoirat ovat kokeissa ehtineet käydä: Ristilän Wertillä ensimmäinen MÄAJ1 tulos plakkarissa. Myös Ristilän Sabriina on onnistunut jo kahdesti ajamaan ykköstuloksen tänä syksynä, kolmatta odotellessa... Ristilän Gregor ja Fresita eivät ole olleet niin onnekkaita koetuloksen suhteen, mutta eikun seuraaviin koitoksiin :) Kuvassa Vinski.

Kauden ensimmäinen kaato Ristilän Anikalle, joka vaikuttaisi olevan suurriistakoira parhaimmillaan :)

Noutajilla on riittänyt noudettavaa kyyhky- ja sorsametsällä. Seri on osansa hoitanut jo hyvällä edellisten vuosien rutiinilla ja myös seuraava sukupolvi on päässyt hienosti hommissa alkuun muualla päin Suomenmaata, Ristilän Mystery Man on tainnut eniten noutoja haalia Iisalmessa. Nuppu eli Ristilän Miss Moneypenny on puolestaan nuuskutellut Mejä-kokeissa kesän aikana voittajaluokkaan: Parkano 28.6. AVO 1 41p., Seinäjoki 15.8 AVO 1 44p. ja Nakkila 30.8 VOI 1 41p.

Kuvassa Seri

Ristilän Greta

Näyttelytuloksia kauden alkuun:

Isokyrö RN 2.8.
Mäykyillä tuomarina Pekka Teini:
Ristilän Solano NUO ERI NUK1 SA
Ristilän Gilbert AVO EH AVK2
Ristilän Samantha NUO EH NUK2
Ristilän Greta AVO ERI AVK2 SA
Labbiksilla tuomarina Markku Kipinä:
Ristilän Madly In Love JUN EH

Kajaani RN 16.8., labbistuomarina Maija Mäkinen
Ristilän Mystery Man JUN EH JUK2

Seinäjoki RN 5.9., labbistuomarina Anett Finnig
Ristilän Miss Moneypenny JUN ERI JUK2

Ressun ja pentujen kohdalla meille osui oikea kasvattajan painajainen. Syy jäi ikuiseksi arvoitukseksi, mutta kyseessä oli ruuansulatuskanavan äkillinen, vakava vaiva juuri ennen oletettua synnytysajankohtaa. Ressu alkoi voimakkaasti oksennella ja meni nopeasti huonoon kuntoon. Ressu oli hoidettavana perjantaista maanantaihin Tampereen Eläinsairaalassa kahta kotona pyörähtämistä lukuunottamatta. Lauantaina 27.6. tehtiin sektio emon heikon voinnin vuoksi: seitsemään pontevaa ja elinvoimaista, normaalin mäyräkoiran pennun kokoista virkeää pentua pääsi maailmaan. Ressu oli tarkoitus leikata uudelleen kaksi päivää sektion jälkeen, mutta nukutusvaiheessa Ressu oksensi taas ja mahansisältöä valui keuhkoihin. Tässä kohtaa eläinlääkäri suositteli eutanasiaa: jos Ressu olisi selvinnyt leikkauksesta, se olisi todennäköisesti menehtynyt myöhemmin keuhkokuumeeseen. Samalla myös syy kaiken takana jäi ikuiseksi arvoitukseksi. Olemme suunnattoman kiitollisia kolmen varaemon omistajille, jotka auttoivat pentujen elämää alkuun. Neljä pentua menetettiin ja haudattiin Ressun kanssa samaan hautaan, mutta kolmen kohdalla elämänliekki säilyi vahvana. Kolmikko varttui Kihniöllä Nindigon Extreme-kennelissä neljän viikon ikään saakka, jolloin siirtyivät meille kotiin. Jos nyt normaalistikin pentuja tulee paijattua ja palloteltua, nämä ovat sellaiset silmäterät, että varmasti on palloteltu vielä triplasti enemmän kuin normaalisti. Varaemon kenneliä haluttiin muistaa myös pentuja nimetessä: Ristilän Hulk Extreme muutti Kankaanpäähän, Ristilän Hook Extreme Raumalle ja narttu Ristilän Hulda Extreme eli Heta jäi meille itselle. Saas nähdä, mitä kolmikosta tulee, elämänalku ainakin oli varsinaista extremeä.... Kuvassa varaemo, jolla tämä kolmikko pienimpänä, seuraava "adoptiopentu" viikkoa vanhempi ja omat "kaksoset" tätä edelleen viikon vanhempia. Varsinainen superäiti!

Ensi kuun jälkeen on jo elokuu...ja koirat pääsevä lempipuuhiinsa tauon jälkeen. Sitä odotellessa onkin hyvä vähän treenailla mejää, uintia, vesiriistajuttuja mäykyillä ja polkupyörälenkkejä viileämpänä aikana. Näyttelyitäkin on jo katseltu sillä silmällä.

Hyvää Juhannusta kaikille!

Canerva

24.11.2019 Syksy on vaihtumassa jo talveen ja tänäKIN syksynä sivujen päivitys on sattuneesta syystä hieman jäljessä tapahtumia...mutta josko saataisiin pikkuhiljaa ajantasalle :) Tapahtumia on kuitenkin riittänyt, ohessa Cane tänään Kauhajoella

Ristilän Gregor

24.11.2019 Mukavasti on maailmalta uutisia kantautunut. Tositoimissa kaatoja on saatu sekä jämti- että mäyräkoirakasvateille runsas määrä, kuvissa niistä muutamia mäyräkoirien kohdalla. Erityisen ilahduttavaa on, että nuoret koirat ovat alkaneet toimia kuten kuuluukin.

Kokeissakin on käyty:

16.10.2019 Kauhajoki Ristilän Canerva HIRV1 92p.

28.9.2019 Puolanka Ristilän Amerigo HIRV1 81,50p.

22.9.2019 Mänttä-Vilppula Ristilän Anika HIRV1 77p.

Gilbert

Ristilän Siroco

Joski

Jalakavan Jojon menoa ei ole vuodet hidastaneet, syksyllä on menty entiseen malliin ja tulostakin on useamman kerran saatu...

Taika

Bedlam Kesäyön Taika myös jatkaa varmoin ottein...

Sammy

22.9.2019 Hyvinkää RN, tuomari György Tesics, Unkari

Ristilän Sammy JUN EH JUK 1
Ristilän Siroco JUN H

14.9.2019 Uusikaarlepyy RN, tuomari Tapani Pukkila

Ristilän Solano JUN EH, JUK 1

7.9.2019 Parkanon-Karvian RHY:n hirven haukkujen mestaritar 2019 Ristilän Andrina! Tuloksella HIRV1 86p.

Kuva: Vuorijärven Metsästysseura

21.8.2019 FI KVA Ristilän Bette tänään Reisjärvellä KARH1! Suuret kiitokset ja onnittelut omistajille!!

10.8.2019 Kausi on saatu käyntiin. Tässä aamulennolta, riitti Serillä noudettavaa...

Solano

3.8.2019 Maalahden ryhmänäyttelyssä:

Ristilän Solano KP, ROP-pentu
Nordanbergets Pablo AVO EH
Ristilän Quentino KÄY EH
Ristilän Greta JUN EH JUK2

26.5.2019 Näyttelytuloksia Kauhajoelta ja Haminasta:
Kauhajoki RN, tuomari Reino Korpela
Ristilän Bongo AVO ERI SA AVK1 PU2 VASERT
Ristilän Amos KÄY ERI SA KÄK2 PU3

Hamina NORD, tuomari Kjell Lindström, Ruotsi
Ristilän Gregor JUN EH JUK4

Bongo

Gregor

20.5.2019 G-pennuista ensimmäiset käväisivät viikonloppuna Seinäjoen ryhmänäyttelyssä. Pennuilla ikää hiukan reilu 9kk. Tuomari Hans Almgren, Ruotsi.
Ristilän Gilbert ERI SA JUK1 PU3 VASERT!
Ristilän Greta ERI JUK2

Gilbert "Jouko"

Greta "Siru"

Suomen Harmaahirvikoirajärjestö palkitsi vuosikokouksessa 9.3.2019 Joensuussa Ristilän kennelin kasvattajakilpailun II palkinnolla. Nöyrät kiitokset kaikille koiria kokeissa ja näyttelyissä esiin tuoneille kasvattien omistajille!

Canerva, kuva: Erja Pekkala

23.2.2019 Kauhajoki, SHHJ:n erikoisnäyttely:

Tuomari Pekka Teini

Ristilän Amos KÄY EH --> KVA!

Ristilän Canerva JUN EH JUK3


MÄYRÄKOIRIEN TULOKSIA:

5.1.2019 Kankaanpää Ristilän Fate MÄAJ1 61,00p.

29.12.2018 Närpiö Ristilän Xena MÄAJ1 79,50p.

Näyttelyssä 19.1.2019 Ilomantsi RN Ristilän Xantra AVO H, tuomari Tiina Eskelinen

24.12.2018 HYVÄÄ JOULUA! Paljon on syksyn mittaan tapahtumia ollut ja useampi kasvatti käyttövalioksi tullut. Nettisivut ovat olleet muiden kiireiden vuoksi päivittämättä, koitan saada joulun pyhinä ajan tasalle...


HIRVIKOIRIEN TULOKSIA:

Ristilän Bette
6.12. Pyhäjärvi HIRV1 92p. --> KVA!
17.11. Kalajoki HIRV1 71,50p.
10.10. Reisjärvi 94p.

Ristilän Britta
21.12.Joutsa HIRV1 73,50p. --> Ykköset kasassa!! (Näyttelytulos puuttuu)
27.11. Kangasniemi HIRV1 85,50p.
18.10. Joutsa HIRV1 85p.

Ristilän Breda
18.12.Jämsä HIRV1 85p.
8.11. Jämsä HIRV1 79,50p.

Ristilän Anika
28.12. Ruovesi HIRV1 85p. --> KVA!
1.12. Ikaalinen HIRV1 76p.
21.11. Tampere HIRV1 89p.

Ristilän Amiral
27.12. Jämijärvi HIRV1 89p.

Ristilän Amos

30.12. Kauhajoki HIRV1 88p. --> KVA! (15kk näyttelytulos puuttuu)
8.12. Kauhajoki HIRV1 89p.

Ristilän Anya
19.19. Jämijärvi HIRV1 84p. --> KVA!
7.10. Seinäjoki HIRV1 90p.
29.9. Karvia HIRV1 71p.
27.9. Jämijärvi HIRV1 82p.

Ristilän Amerigo
15.11. Hyrynsalmi HIRV1 90p. ---> KVA!
24.10. Puolanka HIRV1 72p.

Ristilän Andrina
30.9. Kihniö 75,5p.

MÄYRÄKOIRIEN TULOKSIA:

Ristilän Xena
25.11. Mustasaari MÄAJ1 82,50p. --> KVA-A!!!
23.9. Maalahti MÄAJ1 71,67p.

Ristilän Quentino
23.9. Maalahti MÄAJ1 43,83p.

20.9.2018 Jojon ja Kustin pennuista on jo yksi narttu saanut suunsa auki, ikää 4kk ja jokunen päivä päälle. Eikä ihan vahinkohaukahduskaan, reilun tunnin käskytti erinomaisella haukkutiheydellä. Toivotaan onnea matkaan...
Lisäksi:
Ristilän Amerigo haukkui 15.9. HIRV1 87p. Puolangan Vaarojen haukuissa ja oli kokeen 3/25 ja vsp
Ristilän Andrina haukkui 15.9. HIRV1 76,50p Kihniöllä

Ristilän Breda haukkui 1.9.2018 Jämsässä HIRV1 85,50p. Kyseessä oli koiran ensimmäinen koe. Paljon onnea ja kiitos aktiiviselle omistajalle!

Kausi on saatu käyntiin ensiksi kyyhkyllä...

21.7.2018 Seinäjoki RN, tuomari Juha Putkonen:
Nordanbergets Pablo JUN H
Ristilän Fate AVO ERI AVK2
Ristilän Quentino KÄY H
Ristilän Xenita KÄY ERI KÄK2

14.7.2018 Mäntsälä KR
Ristilän Annabel AVO EH, tuomari Carl-Gunnar Stafberg

19.5.2018 Maalahti RN Ristilän Xena AVO EH AVK1, tuomari Thomas Eriksson, Ruotsi
26.5.2018 Rovaniemi RN Ristilän Florinda AVO EH AVK1, tuomari Ligita Zake, Latvia
16.6.2018 Karvia Ristilän Amiral KÄY ERI, tuomari Sakari Poti
16.6.2018 Karvia Ristilän Birgit JUN EH, tuomari Sakari Poti

8.4.2018 Mäntsälä RN Ristilän Anika AVO EH AVK 2 , tuomari Kirsi Honkanen
6.5.2018 Haapavesi RN Ristilän Bette KÄY H, tuomari Hannele Jokisilta
26.5.2018 Rovaniemi RN Ristilän Florinda AVO EH AVK1, tuomari Ligita Zake

Suomen Mäyräkoiraliitto palkitsi kevätliittokokouksessa 15.4. pronssisella käyttöjalostuspalkinnolla mäykyt FI KVA-L & FI JVA Fortuna ja FI KVA-A Tähtiajuri Bedlam Kesäyön Taika. Suuret kiitokset kuuluu tietenkin Fannin ja Taikan pentujen aktiivisille omistajille, siispä KIITOS!!!

Kuvassa oleva iso pysti kuuluu FI KVA-M & FI KVA-L Ristilän Fredericalle, joka oli Etelä-Pohjanmaan Mäyräkoirakerhon vuoden 2017 luolakoira. Sarjan kolmas oli Frederican veli FI KVA-M & FI KVA-L Ristilän Franco ja MÄAJ-sarjassakin FI KVA-A Ristilän Xenita kakkonen.

Ajolinjaisia mäyräkoiria ei valitettavasti synny kevääksi. Xenita ultrattiin tyhjäksi. Uusi yritys syksyllä!

Paukku eli Ristilän Anika toisinaan haukkuu hiukan pidempiäkin rupeamia :) (naapurimaassa tämä haukku) Sitkeyttä ainakin löytyy....myös villisialle.

17.3.2018 Jämijärvi RN Ristilän Amiral KÄY ERI KÄK 2, Ristilän Adrina KÄY ERI KÄK 3, tuomari Paavo Mattila.

18.3.2018 Korpilahti RN Ristilän Amiral KÄY ERI SA KÄK2 PU2 VASERT!!! Tuomari Tapani Pukkila.

Joskin ensimmäisestä pentueesta kaksi sisarusta on kunnostautunut myös sikojen parissa. Tässä FI KVA Ristilän Amortico eli "Ruuti" aikaansaannoksensa kanssa :)

18.3.2018 Ristilän Francon sunnuntaisaaliina kolme mäyrää ja supi, joka ei ehtinyt kuvaan...

4.2.2018 Ristilän Franco ja Ristilän Frederica LUME1 --> kummatkin on nyt (vahvistusta vaille) kaksoisvalioita KVA-M & KVA-L.

3.2.2018 Parkano RN Ristilän Andrina ERI SA KÄK3, tuomari Sakari Poti. --> KVA!
3.2.2018 Miehikkälä RN Ristilän Amortico EH NUK1, tuomari Tapio Eerola

27.1.2018 Ristilän Frederica ja Ristilän Franco LUME 1!

Kuvassa Frederica

20.1.2018 Turku KV Ristilän Amiral KÄY ERI KÄK1, Ristilän Anda KÄY H, tuomari Arne Foss, Norja.
Mäykky Ristilän Xanna KÄY EH KÄK4, tuomari Francesco Cochetti, Italia.
Xanna sai laittaa KVA-A -arvon hakuun!

Kuvassa Amiral

13.1. mäykky Ristilän Quentino ajoi Maalahden kokeessa MÄAJ1 78p. Koiralla ikää 10kk, ajoi kaurista täydet 80+40min.

19.12. mäykky Ristilän Xena ajoi Maalahdella MÄAJ1 + KP 87p. Tällä hetkellä pentueen neljästä koirasta kolme ajanut kokeissa vähintään yhden MÄAJ1-tuloksen. Narttuja kaikki neljä. Hienoa!

Kuvassa Quentino

Ristilän Amiral haukkui 30.12. HIRV1 89p.

Kuvassa siskopuoli Brittan kaato, seisontahaukkuun!

Ristilän Amortico haukkui neljännen HIRV1-tuloksen Kouvolassa 29.12. pistein 88.50 eli on siis vahvistusta vaille KVA. Paljon onnea ja kiitos omistajille aktiivisuudesta!!

Ristilän Britta haukkui 20.12 HIRV1 83,50p eli 11kk ikäisten pentuearvo on nyt 2/9.
Ristilän Amiral haukkui 18.12. HIRV1 87p, haukkuaikaa suunnilleen 1000min ja koira kytkettiin klo 04....
Ristilän Andrina haukkui ISKK:n kerhonmestaruuksissa HIRV1 90p. joka riitti toiseen sijaan. Yhteensä kisassa starttasi 47 koiraa.

A-pentueesta on tällä hetkellä startannut kokeissa 7/10 koiraa, ja ykkösiä niistä 6/10.

Ristilän Anika haukkui 9.12. HIRV1 92,50p.
Ristilän Andrina haukkui Ilmajoella Hopiasarvessa HIRV1 73p.
Ristilän Amortico haukkui 1.12. Haminassa HIRV 1 88,50p. ja Kouvolassa HIRV1 86p
Ristilän Anda haukkui 26.11. Kihniöllä HIRV3 56,50p.

Ristilän Andrina haukkui neljännen HIRV1-tuloksen Kihniön Nerkoohaukuissa 19.11.2017. Pisteitä kertyi 87,50. Näyttelytulos täytyy vielä hankkia ennen kuin KVA-anomuksen saa laittaa menemään. ONNITTELUT OMISTAJILLE!

16.11.2017 Jojon ja Cassiuksen pentuearvo tällä hetkellä 4/10!

Ristilän Amerigo haukkui 16.11. Hyrynsalmella HIRV1 77,50p.
Ristilän Amortico haukkui 14.11 Kouvolassa HIRV1 85p.
Ristilän Amos haukkui 14.11. Karijoen kokeessa HIRV1 90p. ja 11.11. Kauhajoella HIRV1 90,50p.
Ristilän Andrina haukkui 1.11. Ikaalisissa HIRV1 94p. ja 8.11. HIRV1 82p.

Kaikki täysillä erillä. Hienoa!!

29.10.2017 Syksy on alkanut oikein mukavasti kaatojen ja koetulosten merkeissä. Ensimmäisenä hirvikaatotilin avasi Joskin vanhemmista pennuista Amado (kuvassa).

Xenita

Ristilän Andrina haukkui 19.10. Parkanossa HIRV1 85,5p

Ristilän Bette haukkui 24.10. Reisjärvellä HIRV1 82,5p. Bettellä kokeessa ikää 9kk ja 3 päivää.

Ristilän Amortico kävi Kouvolan ryhmänäyttelyssä 22.10. tuloksella JUN H, tuomari Pirjo Aaltonen.

Mäykky Ristilän Xenita ajoi 28.10. Ahlaisissa MÄAJ1 tuloksen pisteillä 92,50 + KP, ollen kokeen paras koira. Koe oli koiran kolmas koe ja kolmas ykkönen eli KVA-A -anomuksen saa laittaa vetämään!

Onnittelut kaikille!

17.9.2017 Ristilän Xanna "Alma" ajoi itselleen kolmannen ykkösen puolitoistavuotispäivänsä kunniaksi Porin MÄAJ-kokeesta. Tuomisina MÄAJ1 + KP, pisteitä huimat 89p. ja sillä sijoitus kovatasoisessa kokeessa 2/7. Almalla on nyt KVA-A ajotuokset kasassa, mutta "15kk-näyttelytulos" täytyy vielä käydä hakemassa ennen valionarvohakemuksen lähettämistä. Onnittelut ja kiitokset aktiiviselle omistajalle!
Sisko Ristilän Xenita ajoi eilen Kankaanpään MÄAJ-kokeessa toisen ykkösensä, MÄAJ1 65p. Koko yön kestänyt kaatosade, joka jatkui myös kokeen ajan, hankaloitti hommaa, mutta pääasia että ajoa kuultiin!

Kuvassa Alma.Ristilän Franco kävi öiseen aikaan jäljittämässä haavakkoketun. Matkaa tuli yli kilometri ja louhikosta löytyi hengissä klo 2.40. Aksu hoiti homman :)

14.9.2017 Ristilän Xena "Selma" jäljesti itselleen VAHI1-tuloksen Maalahdessa, mahtavaa!!

11.9.2017 Yksi on joukosta poissa.... Meidän vanhin mäykky Fortuna eli Fanni nukkui äkillisesti pois myöhään maanantai-iltana. Suru on suunnaton.

9.9.2017 Porvoo KR, mäykky Ristilän Fresita NUO H, tuomari Karin Bergbom.

6.9.2017 Seri 8kk pääsee aina silloin tällöin pientä iltapuhdetta harrastamaan. Sorsiakin on noudettu ikään nähden melko monta maalta ja vedestä.

Ristilän Amiral (Kuva: Jorma Hekkanen)

19.8.2017 Ruovesi RN Ristilän Amiral JUN ERI JUK1 SA PU2 VASERT. Tuomari Tapani Pukkila. Onnittelut omistajalle!

16.8.2017 Kyyhkyllä aloitettiin jo... Kuvassa aloituksen 10.8 saalista, ei ihan viime vuosien malliin lentänyt, vesisade varmaan osasyynä. Nuori labbis Seri 8kk nouti näistä 12 ja sai hyviä kokemuksia taippareita silmällä pitäen... Muut kokeneempien labbisten noutamia.
Hirvikoirien ja mäykkyjen irtilaskupäivää odotellaan kuumeisesti...

Ristilän Xena "Selma"

7.8.2017 Kuluneena viikonloppuna jämti Ristilän Annabel kävi Valkeakosken KR-näyttelyssä tuloksella JUN ERI JUK 1 SA PN 4. Tuomari Andrzej Szutkiewicz, Puola.
Kokkolan ryhmänäyttelyssä mäykyt Ristilän Franco KÄY EH KÄK 3, Ristilän Xena JUN H, Ristilän Frederica KÄY EH KÄK 4, Ristilän Xenita KÄY ERI KÄK2 SA PN3. Tuomari Tapani Pukkila.

16.6.201 Kesäkuussa ehtinyt tulla muutama näyttelytulos: Kauhajoki RN 4.6. jämti Ristilän Amos JUN EH JUK2, tuomari Reino Korpela. Suomussalmi 10.6. jämti Ristilän Amerigo ERI JUK3, tuomari Katja Partanen. Pöytyä RN 10.6. mäykyt Ristilän Franco KÄY EH KÄK3, Ristilän Frederica KÄY EH KÄK 4, tuomari Kristin Kerem.

Ikaalisten LUT-kokeessa 27.5. Ristilän Francolle A46 eli uusi käyttövalio, kolmella kokeella! Ylituomari Tanja Rinnetmäki. Onnittelut!!

6.5.2017 Puolanka RN jämti Ristilän Amerigo JUN ERI SA JUK2,tuomari Harto Stockmari. Mäykky Ristilän Florinda AVO EH AVK?, tuomari Zidy Munsterhielm-Ehnberg. 7.5. Raahe RN mäykky Ristilän Florinda AVO EH AVK2, tuomari Perttu Ståhlberg.

3.5.2017 Ristilän Fredericasta KVA-L täysillä pisteillä ja Ristilän Francolle toinen LUTB. Osallistuivat Ikaaalisissa LUT-kokeeseen, ylituomarina Jouko Pakkala.

Frederica A50: Tyhjän luolan tarkastus: "täydellinen, äänetön", koearvostelu: "Koira nopeasti luolaan ja hiekalle. Kaivautuu nopeasti läpi ja yhteys kettuun. Luukkujen avauduttua kettu siirtyy vasempaan päätepesään, koira seuraa tiiviisti. Kettu iski voimakkaasti, koira kestä ketun iskut hyvin, ei anna tuumaakaan periksi vaan lisää painostusta. Koe keskeytetään ketun säästämiseksi".
Koe alkoi 23.00 ja päättyi 23.02

Franco B43: Tyhjän luolan tarkastus: "nopea täydellinen tarkastus, intoääntelyä", koearvostelu: "Koira hyvin luolaan. Yhteys kettuun pian. Hyvä ilmoitushaukku. Luukkujen avauduttua kettu vetäytyy vasempaan päätepesän. Koira seuraa hyvin, aloittaa painostuksen alkuun tunnustellen, lisää painostusta niin että saa ketun iskemään. Koira kestää hyvin ketun iskut. Koe keskeytetään koiran osoitettua taipumuksensa riittävän selvästi.
Koe alkoi 21.39 ja päättyi 21.46.

1.5.2017 Sastamala RN. Mäyräkoirat Ristilän Franco KÄY EH, Ristilän Xanna JUN H, Ristilän Xenita JUN ERI JUK1, Ristilän Frederica KÄY ERI KÄK3. Tuomari Esko Nummijärvi. Jämtit Ristilän Anda JUN EH JUK2, Onnivaaran Tatja AVO ERI SA AVK1 PN3. Tuomari Sakari Poti.

2.4.2017 Ristilän Frederica ja Franco kävivät LUT-kokeessa Parkanossa 1.4. hyvillä tuloksilla. Ylituomari Sami Mäkelä.

Frederica B43 : "Koira reippaasti putkeen ja ilmoitushaukku luukulle. Luukkujen avauduttua riista vasempaan peräpesään, josta heti tulee koiraa vastaan melkein pesään asti. Koira kesti hyvin riistan iskut niistä perääntymättä, joten katson parhaaksi keskeyttää kokeen"
Koe alkoi 10.47 ja päättyi 10.49.

Franco B42: "Koira putkeen ja ilmoitushaukku luukulle. Luukkujen avauduttua riista vasempaan kulmapesään, jonne koira reippaasti seuraa. Koira paranti työskentelytahtiaan kokeen loppua kohden riistan iskuista huolimatta siinä määrin, että katson parhaaksi keskeyttää kokeen ennen täyttä aikaa".
Koe alkoi 11.18 ja päättyi 11.29. Franco eli Aksu suoritti myös luonnonluolantarkastuksen hyväksytysti.

Kumpaakin on käytetty myös käytännön luolametsästyksessä, kuvassa Franco muutaman viikon takaisen mäyrän kanssa.


24.3.2017 Kyllä nyt on Paukku eli Ristilän Anika päässyt todenteolla sikojen makuun :D Eilen yksi, tänään pari lisää! Hyviin töihin, vapaasta hausta. Ikää 9kk (Jalakavan Jojo - Karhunkaatajan Cassius).

Ristilän Frederica käväisi LUT-kokeessa Parkanossa 4.2 tuloksella LUT B43, piste väheni tyhjän luolan tarkastuksessa intoilemisesta. Suoritti myös luonnonluolan tarkastuksen hyväksytysti. Itse kokeessa meni minuutti... Ressu täytti joulukuussa 15kk joten tämä oli ensimmäinen mahdollinen LUT-koe, ei ole tarvinnut liiemmin treenailla...
Tyhjän luolan tarkastus: "Nopea, täydellinen, pientä intoääntä"
Koearvostelu: "Koira hyvin luolaan, yhteys kettuun heti, luukkujen avauduttua kettu vetäytyy vasempaan kulmapesään, koira seuraa hyvin, aloittaa heti tiiviin työskentelyn lähituntumasta, ketun iskuista välittämättä lisää painostusta sen verran että koe keskeytetään. "
Koe alkoi 12.36 ja päättyi 12.37.
Yt Jouko Pakkala

23.4.2016 Taikalle myönnettiin Suomen Mäyräkoiraliiton kevätliittokokouksessa Lappeenrannassa Tähtiajurin -arvonimi. Taika on siis ajanut MÄAJ1-tuloksensa kolmella eri ajoeläimellä: jäniksellä, ketulla ja kauriilla, lisäksi yksi tulos ollut lumikelillä. Kelpo saavutus koiralta, joka täyttää vasta 2 vuotta kesäkuussa... (pakko mainita, että kokeissa ajanut myös peuraa mutta ei auta jos se ajo tapahtuu naapurisaaressa tai muutoin kuulumattomissa...tai auta se hirven ajokaan ykköstuloksiin, kun ei hirvi ole sallittu ajoeläin mäyräkoirien ajokokeissa...)

7.3.2015 Suomen Harmaahirvikoirajärjestön vuosikokouksessa Varkaudessa palkittiin kaksoisvalionartut tai oikeammin niiden omistajat, Jalakavan Jojon tuliaisina sieltä mm. nämä

13.11.2014 Ristilän Kennelin kotisivut avattu...vielä sivut keskeneräiset, mutta päivitetään ja täydennetään pikkuhiljaa...

Jalakavan Jojo ja vajaan viiden tunnin työskentelyyn kaadettu sonni syksyltä 2014