Erkki, Johanna ja Joski (KUVA: Kankaanpään Seutu / Seppo Kummala)


Ristilän Kennel kasvattaa pienimuotoisesti jämtlanninpystykorvia ja karkeakarvaisia mäyräkoiria metsästyskäyttöön. Tavoitteenamme on kasvattaa ensisijaisesti käyttöominaisuuksiltaan laadukkaita koiria, mutta terveys, käyttöön sopiva rakenne sekä luonne ovat myös tärkeitä seikkoja valintoja tehdessämme. Mäyräkoirissa on hyvn voimakkaasti eriytynyt ns. näyttelylinja, joten yhtenä tärkeänä tavoitteena on mäyräkoirien monipuolisten käyttöominaisuuksien säilyttäminen.

Omat koiramme käyvät säänöllisesti metsällä, jämtlanninpystykorvat tietysti treenaavat hirvien kanssa, mäyräkoirilla metsästetään ensisijaisesti peuraa ja kaurista, labbis sorsa- ja kyyhkymetsällä. Kuulumme kahteen hirviporukkaan, Kankaanpäässä ja Karviassa. Kauden ulkopuolella mäyräkoirat käyvät myös Mejä-kokeissa ja ovat käytettävissä SRVA-tehtäviin.

Meillä molemmilla on HIRV, KARH ja MÄAJ -palkintotuomarioikeudet, Johanna on lisäksi HIRV, MÄAJ ja MEJÄ -koetoimitsija. Olemme tietenkin käyneet Kennelliiton järjestämän Kasvattajakurssin sekä lukuisia muita koulutuksia, luentoja yms. ja olemme jäseninä mm. Suomen Harmaahirvikoirajärjestössä, Suomen Mäyräkoiraliitossa (Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan Mäyräkoirakerhot), Labradorinnoutajakerhossa, Suomen Noutajakoirajärjestössä, Suomen Koirankasvattajat ry:ssä (Sukoka ry) sekä muissa harrastukseen liittyvissä yhdistyksissä.

Pennut kasvavat maalla, lapsiperheessä, joten ovat alusta saakka vilkkaaseen elämänmenoon, muihin koiriin ja eläimiin tottuneita. Pennut myydään rekisteröityinä, sirutettuina ja madotettuina penturuuan ja ohjeiden kera. Toivomme, että pentuja käytetään myös kokeissa (ja näyttelyissä), jotta niistä käyttöominaisuuksista saadaa myös mustaa valkoiselle :)

Johanna on koulutettu koirahieroja, joten jos koirasi tarvitsee lihashuoltoa, lue lisää Koiran lihashuolto-sivulta ja ota yhteyttä! Tilalla on myös muita eläimiä, kuten MTT:n säilytysohjelmaan kuuluvat ilmajokiset maatiaiskanat.